Οδηγός Γάμου

Εκκλησίες, Ξενοδοχεία, Αίθουσες Δεξιώσεων είναι τα πρώτα σε ζήτηση και γίνεται προκράτηση από πολύ νωρίς. Επίσης τα περισσότερα ζευγάρια δείχνουν να έχουν προτίμηση την ημέρα Σάββατο για τέλεση του γάμου τους. Καταλαμβαίνετε λοιπόν γιατί θα πρέπει να ξεκινήσετε τον γάμο σας όσο το δυνατό νωρίτερα.

Μην ξεφεύγετε ποτέ από τον αρχικό σας προϋπολογισμό.

Να ζητάτε πάντοτε εγγράφως τις προσφορές από τους επαγγελματίες γάμου και αφού συμφωνήσετε να ζητάτε υπογεγγραμμένες όλες τις λεπτομέρειες.

Μην διστάσετε να επιβεβαιώνετε τις λεπτομέρειες που έχετε συμφωνήσει με τους επαγγελματίες ακόμα και μία ή δύο βδομάδες πριν από το γάμο σας

Κατά την παραγγελία των προσκλητηρίων να θυμάστε ότι είναι καλύτερα και πιο οικονομικά για εσάς να σας περισσέψουν προσκλήσεις παρά να χρειαστείτε. Για το λόγο αυτό υπολογίστε περισσότερες προσκλήσεις από αυτές που θα δώσετε.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο του γάμου θα είναι αυτά που μαζί με τις αναμνήσεις σας, θα σας συντροφεύουν για μια ζωή. Γι’ αυτό η επιλογή του φωτογράφου θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά. Δείτε δείγματα από πρόσφατες δουλειές του φωτογράφου.

Ξεκαθαρίστε από την αρχή με το διοργανωτή του δείπνου τι ώρα κλείνει η μουσική και αν μπορείτε να προμηθεύσετε εσείς ορισμένα από τα αλκοολούχα ποτά.

Επισκεφθείτε άλλους γάμους που γίνονται στο χώρο δεξίωσης που θα γίνει και ο δικός σας και αν κάτι δεν σας αρέσει επισημάνετε το στον υπεύθυνο για να σας βοηθήσει.

Το γαμήλιο πάρτυ είναι αυτό που συνήθως μένει χαραγμένο στο μυαλό των νεόνυμφων, των φίλων και των συγγενών. Για το λόγο αυτό η επιλογή της μουσικής είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει να γίνεται τυχαία. Ορχήστρα, DJ ή συνδυασμός των δύο; Εσείς αποφασίζετε!

Μπορείτε να εντυπωσιάσετε δίνοντας συγκεκριμένο θέμα / χρώμα στο γάμο σας παρουσιάζοντας το, τόσο στα προσκλητήρια, στον ανθοστολισμό, στη διακόσμηση του χώρου, στα κεραστικά κ.τ.λ.

Αναθέστε αρμοδιότητες τη μέρα του γάμου για να απαλλαγείτε από κάθε μορφή άγχους (δίσκος, μοίρασμα κεραστικών, δώρα παρανύμφων κ.τ.λ)

Εάν ο γάμος είναι προγραμματισμένος να γίνει κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, αποφύγετε τα κεραστικά που είναι ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες.

Κατά τη διάρκεια που θα δέχεστε τα συγχαρητήρια των καλεσμένων σας, βγάλτε από το δεξί σας χέρι τις βέρες και τοποθετήστε τις στο αριστερό για να αποφύγετε πόνο στα δάχτυλα σας.

Χρήσιμο θα ήταν για το γαμπρό η επιλογή και δεύτερου πουκάμισου, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και για τη νύφη τα χαμηλά παπούτσια που σίγουρα θα της χρειαστούν!